Česta pitanja u vezi rentiranja vozila i ostalih saveta možete pronaći na jednom mestu i informisati se više brzo i lako. Takodje sva česta pitanja su postavili klijenti u koliko i vi imate pitanje slobodno nas kontaktirajte.

Pogledajte sva naša vozila.

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Da li je obavezna kreditna kartica za rezervaciju vozila?

Kreditna kartica je obavezna za sve strane državljane, a državljani R. Srbije, odnosno osobe koje poseduju važeću ličnu kartu R. Srbije, plaćanje najma i depozita mogu izvršiti i gotovinski, pri čemu se najam plaća isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije. Za odredjene kategorije vozila  je obavezna kreditna kartica, bez obzira na

READ MORE
Koliko godina treba imati za najam rent a car vozila?

Da biste iznajmili ili upravljali rent a car vozilom, potrebno je da imate  najmanje 25 godina starosti i 2 godine iskustva u vožnji. Prilikom preuzimanja rent a car vozila, potrebno je priložiti važeću lićnu kartu i vozačku dozvolu. Vozačke dozvole koje nisu na latiničnom pismu,  nego npr. japanskom, kineskom ili arapskim, potrebno je upotpuniti međunarodnom

READ MORE
Da li je potrebna vozačka dozvola za rezervaciju?

Prilikom rezervacije potrebno je da pošaljete kopiju vozačke dozvole putem info@a-rentacar.com, Viber-om ili Whatsap-om na broj +381606300677.  Vozilo agencije Master rent a car može preuzeti samo osoba sa važećom vozačkom dozvolom.

READ MORE
Nakon uradjene rezervacije.

O prijemu Vaše rezervacije bićete obavešteni putem elektronske pošte.

READ MORE
Kako rezervisati željeno vozilo?

Vaše vozilo možete rezervisati onlajn na našem veb sajtu, pozivom na kontakt telefon, pozivom ili porukom putem  Vibera ili Whatsappa. Onlajn rezervacije su dostupne 24h, a za sve ostale opcije rezervacije dostupni smo svakog dana od 8-22h. Rezervaciju je potrebno uraditi najkasnije 2h pre preuzimanja vozila. Sve onlajn rezervacije uradjene od 8-22h, biće obradjene u

READ MORE
Da li se vozilo može preuzeti na drugoj lokaciji osim poslovnice?

Moguće je vozilo preuzeti na bilo kojoj željenoj lokaciji. Takva usluga mora biti dogovorene najkasnije 24h pre početka najma. Naplata dostave vozila se vrši prema cenovniku dodatnih usluga.

READ MORE
Ukoliko dođe do kvara na vozilu, šta uraditi?

Ukoliko u toku najma dodje do kvara na vozilu, potrebno je da u najkraćem roku o tome obavestite agenciju, kako bismo Vam obezbedili potrebnu podršku.

READ MORE
Ukoliko u toku najma dodje do saobraćajne nezgode, šta uraditi?

Ukoliko u toku najma dodje do saobraćajne nezgode u obavezi ste da pozovete policiju radi obavljanja policijkog uvidjaja kao i da obavestite agenciju o saobraćajnoj nezgodi.

READ MORE
Mogu li vozilo vratiti van radnog vremena?

Vozilo možete vratiti van radnog vremena ali je potrebno da to najavite agenciji. Takva usluga se dodatno naplaćuje.

READ MORE
Povratak vozila nakon najma.

Vozilo je potrebno vratiti nakon isteka najma navedenog na ugovoru . Vreme vraćanja vozila treba da bude isto kao i vreme preuzimanja. U slučaju kašnjenja dužeg od 60 minuta, obračunava se dodatni dan najma.

READ MORE
Šta u slučaju gubitka ključa?

U slučaju gubitka ključa molimo vas da kontaktirate našu tehničku službu s kojom ćete dogovoriti proceduru dostave rezervnog ključa na svoju lokaciju i koji će vas informisati o trošku koji ćete imati pri povratku vozila iz najma.

READ MORE
Gubitak dokumenata i/ili registarskih oznaka?

Gubitak dokumenata i/ili krađu fascikle sa dokumentima i/ili registarskih oznaka, prijavite najbližoj policijskoj stanici, u kojoj ćete dobiti potvrdu o nastalom događaju, a nju pri vraćanju vozila iz najma obavezno predajte kolegama u poslovnici. Takođe, molimo Vas da o nastaloj situaciji u roku 24 sata putem elektronske pošte i/ili telefona obavestite našu tehničku službu.

READ MORE